Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed 4 bakplaten met bakpapier en rol er het pizzadeeg op uit. Besmeer met de pesto, met behulp van de bolle kant van een lepel. Beleg met de olijven, gehakte spinazie en artisjokharten. Bak 15 min in de oven, tot het deeg goudgeel gebakken is.
Rooster de pijnboompitten in een braadpan zonder vetstof. Meng in een schaaltje de olijfolie met de citroenzeste, het citroensap en een snuifje peper. Voeg de rucola, basilicum en de pijnboompitten toe en meng goed. Laat de burrata’s uitlekken en snij ze in grove blokjes.
Haal de pizza’s uit de oven en verdeel er de burrata over. Zet nog 5 min in de oven, zodat de kaas lichtjes smelt. Haal de pizza’s uit de oven en werk af met het slaatje van rucola-basilicum in vinaigrette.
Zelfgemaakte basilicumpestoRooster 25 g pijnboompitten 5 min in een pan. Giet ze in de kom van de blender en mix met 50 g basilicum, 25 g amandelpoeder, 25 g parmezaan en 60 ml olijfolie. Kruid met zout en peper en voeg dan 25 à 30 ml water toe. Mix opnieuw tot een gladde pesto.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Vetten
81 g
koolhydraten
36 g
waarvan suikers
4.4 g
vezels
55 g
Eiwitten
28 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.