Pizza met zelfgemaakte pesto en burrata | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Pizza met zelfgemaakte pesto en burrata

Voorbereiding 30 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 30 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed 4 bakplaten met bakpapier en rol er het pizzadeeg op uit. Besmeer met de pesto, met behulp van de bolle kant van een lepel. Beleg met de olijven, gehakte spinazie en artisjokharten. Bak 15 min in de oven, tot het deeg goudgeel gebakken is.

  2. Rooster de pijnboompitten in een braadpan zonder vetstof. Meng in een schaaltje de olijfolie met de citroenzeste, het citroensap en een snuifje peper. Voeg de rucola, basilicum en de pijnboompitten toe en meng goed. Laat de burrata’s uitlekken en snij ze in grove blokjes.

  3. Haal de pizza’s uit de oven en verdeel er de burrata over. Zet nog 5 min in de oven, zodat de kaas lichtjes smelt. Haal de pizza’s uit de oven en werk af met het slaatje van rucola-basilicum in vinaigrette.

    Zelfgemaakte basilicumpesto Rooster 25 g pijnboompitten 5 min in een pan. Giet ze in de kom van de blender en mix met 50 g basilicum, 25 g amandelpoeder, 25 g parmezaan en 60 ml olijfolie. Kruid met zout en peper en voeg dan 25 à 30 ml water toe. Mix opnieuw tot een gladde pesto.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Vetten 81 g
koolhydraten 36 g
waarvan suikers 4.4 g
vezels 55 g
Eiwitten 28 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Porties kant-en-klaar pizzadeeg 2
  • Basilicumpesto 100 g
  • Groene olijven 120 g
  • Jonge spinazie, grof gehakt 150 g
  • Bokalen gemarineerde artisjokharten, fijngesneden 1
  • Pijnboompitten 15 g
  • Olijfolie 1 el
  • Citroenzeste 1 tl
  • Citroensap 1 el
  • Rucola, fijngehakt 50 g
  • Basilicumblaadjes, fijngehakt 15 g
  • Burrata 15 g
  • Zwarte peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Porties kant-en-klaar pizzadeeg 2
  • Basilicumpesto 100 g
  • Groene olijven 120 g
  • Jonge spinazie, grof gehakt 150 g
  • Bokalen gemarineerde artisjokharten, fijngesneden 1
  • Pijnboompitten 15 g
  • Olijfolie 1 el
  • Citroenzeste 1 tl
  • Citroensap 1 el
  • Rucola, fijngehakt 50 g
  • Basilicumblaadjes, fijngehakt 15 g
  • Burrata 15 g
  • Zwarte peper