Stoom de blokjes pompoen 15 à 20 min, tot ze goed gaar zijn. Giet ze af en stamp ze tot een gladde puree.
Verhit de olijfolie in een kookpan en fruit de uien glazig. Voeg de rijst toe en laat 2 min meebakken. Blus met de helft van de groentebouillon en laat verder koken terwijl je alles geregeld omschept. Voeg de rest van de bouillon toe zodra de eerste volledig opgeslorpt is door de rijst. Is ook die opgeslorpt, roer er dan de pompoenpuree door. Meng grondig, zodat de puree goed verdeeld wordt.
Snij de boter in blokjes en voeg ze toe aan de rijst. Laat ze volledig smelten, rasp dan de parmezaan en voeg hem ook toe. Eindig met een kopje water en meng nogmaals goed. Laat zo nog 5 min op het vuur staan. Snij de gorgonzola in dunne plakjes. Verdeel de risotto over diepe borden. Werk af met de plakjes gorgonzola en eventueel chips van rode biet.
Gekaramelliseerde chips van rode bietSchil een kleine rode biet en snij in dunne sneden (maximaal 0,5 cm). Verhit 1 flinke el olijfolie met 1 el balsamicoazijn in een braadpan. Leg er de sneetjes biet in en laat ze in 5 min per kant goudbruin bakken. Voeg 1 tl suiker toe, meng en laat nog 2 min bakken. Strooi er verse tijmbaadjes over: je chips zijn klaar!
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Vetten
28 g
koolhydraten
48 g
waarvan suikers
2.2 g
vezels
2.8 g
Eiwitten
15 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.