Witlooftaart met blauwe kaas | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Witlooftaart met blauwe kaas

Voorbereiding 15 min.
Kook 95 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 95 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter een bakvorm, bestuif met bloem en bekleed met het deeg. Bedek de deegbodem met bakbonen of bakparels en bak 20 min in de oven.

  2. Snij de appelen in kleine blokjes. Laat een klontje boter smelten in een braadpan en fruit de ui en de appelblokjes. Snij het witloof in de lengte in tweeën en leg het mee in de pan. Kruid met zout, peper en een snuifje nootmuskaat, en voeg de suiker toe.

  3. Klop de eieren los met de room en kruid met zout, peper en nootmuskaat. Schep het mengsel van appel en witloof op de gebakken deegbodem en giet er vervolgens het eimengsel over. Verbrokkel tot slot de blauwe kaas over de taart en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Bak 45 min in de oven.

    Tip Quand le gâteau a bien refoidi, garnissez-le de quelques grains de raisin coupés en deux, de fromage bleu émietté, d’une poignée de cerneaux de noix, grossièrement hachés, de 1 c à c de vinaigre balsamique, de 1 c à s de miel, de quelques brins de thym frais, de sel et de poivre.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 908 kcal
Vetten 66 g
koolhydraten 45 g
waarvan suikers 19 g
vezels 6,6
Eiwitten 30 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Boter 10 g
  • Bloem 1 el
  • Kruimeldeeg 0.5
  • Appelen (Jonagold) 1.5
  • Ui, fijngesnipperd 0.5
  • Stronkjes witloof 3
  • Nootmuskaat
  • Suiker 0.5 snuifje
  • Eieren 1.5
  • Room 125 ml
  • Parmezaanse kaas 20 g
  • Blauwe kaas (+ 1/4 voor de afwerking) 100 g
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Boter 10 g
  • Bloem 1 el
  • Kruimeldeeg 0.5
  • Appelen (Jonagold) 1.5
  • Ui, fijngesnipperd 0.5
  • Stronkjes witloof 3
  • Nootmuskaat
  • Suiker 0.5 snuifje
  • Eieren 1.5
  • Room 125 ml
  • Parmezaanse kaas 20 g
  • Blauwe kaas (+ 1/4 voor de afwerking) 100 g
  • Zout
  • Peper