Maak de hummus: doe de kikker- erwten, het citroensap, de knoflook, de tahin, het vocht van de kikkererwten en 3 el olijfolie in de kom van de blender. Mix alles tot een smeuïge massa en zet opzij.
Meng 1 el olijfolie met een snuifje zout en wat peper en borstel dit over de kipfilets. Bak ze in de pan of de grill 7 à 8 minuten per kant. Laat ze afkoelen en snij ze in dunne plakjes. Spoel alle groenten.
Rooster de pitabroodjes en snij ze dan in driehoeken. Vul de lunchdoos met de hummus, de gebakken kip, de groenten en de pitabroodjes.
Liever vegetarisch? Geen probleem! Deze bento is ook lekker met falafelballetjes in de plaats van de kip.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Vetten
29 g
koolhydraten
67 g
waarvan suikers
11 g
vezels
12 g
Eiwitten
52 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.