Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de blokjes butternut en de teentjes knoflook (ongepeld) over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, kruid met zout en peper, meng en zet 20 à 25 min in de oven. Haal uit de oven en zet opzij. Zet de oven niet uit.
Maak intussen de saus. Laat de boter smelten in een kookpan en voeg de bloem toe. Meng met een klopper en giet er beetje bij beetje de melk al roerend bij. Laat al kloppend indikken. Haal van het vuur en roer er de parmezaan door. Kruid met zout, peper en nootmuskaat en voeg het citroensap toe.
Verhoog de oven temperatuur tot 190°C. Pel de knoflook en prak samen met de butternut fijn. Voeg de hazelnoten (hou 1 el apart voor de afwerking), de oregano, de ricotta en de citroenzeste toe. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Vul hiermee een spuitzak en spuit in de cannelloni. Schik in een ovenschaal, giet er een paar eetlepels kaassaus over en bak 30 min in de oven. Werk af met de rest van de saus, hazelnoten en oregano.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Vetten
49 g
koolhydraten
74 g
waarvan suikers
20 g
vezels
5.9 g
Eiwitten
36 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.
Ingrediënten voor:
4Personen
Voor de cannelloni
Butternut, in blokjes0.5
kg
Teentjes knoflook2
Olijfolie
Hazelnoten, geroosterd en fijngehakt25
g
Verse oreganoblaadjes, fijngehakt + een paar blaadjes2.5
g
Ricotta175
g
Zeste van 1 biocitroen
Nootmuskaat
Buisjes cannelloni7
Voor de saus
Boter25
g
Bloem25
g
Melk350
ml
Parmezaan37.5
g
Nootmuskaat
Sap van 1/2 citroen
Zout
Peper
Ingrediënten voor:
4Personen
Voor de cannelloni
Butternut, in blokjes0.5
kg
Teentjes knoflook2
Olijfolie
Hazelnoten, geroosterd en fijngehakt25
g
Verse oreganoblaadjes, fijngehakt + een paar blaadjes2.5
g