Snij de witte selderij en de wortelen in dunne rondjes. Verhit de olijfolie in een grote stoofpan met dikke bodem en fruit de ui en de knoflook een paar minuten op een matig vuur. Zet het vuur laag en voeg de selderij, de wortelen en de laurier toe. Zet het deksel op de pan en laat op een laag vuur ongeveer 15 min stoven.
Dompel intussen de tuinbonen, de prinsessenboontjes en de broccoliroosjes in een pan gezouten kokend water en laat koken tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en spoel ze onder ijskoud water om het kookproces te stoppen. Zet ze opzij. Giet de kippenbouillon in de stoofpan bij de groenten en laat nog 20 min sudderen op een laag vuur.
Maak nu de balletjes: meng het gehakt met het losgeklopte ei, het paneermeel, de peterselie en de geraspte parmezaan. Rol hiervan balletjes en bak ze kort in een braadpan. Leg net voor het opdienen de 'groene' groenten en de balletjes in de stoofpan, breng indien nodig verder op smaak en serveer deze heerlijke minestrone bestrooid met blaadjes basilicum.
De draden van selderij zijn onaangenaan in de mond. Verwijder ze dus liever. Breek daarvoor de onderkant van de stengel af (waar de draden van nature aan vastzitten) en trek zachtjes van onderen naar boven.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Vetten
34 g
koolhydraten
27 g
waarvan suikers
7.6 g
Eiwitten
37 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.