-
Snij het vlees in blokjes en schroei die in 1 el olijfolie dicht in een stoofpan. Voeg de ui, de knoflook, de sambal en alle specerijen toe. Meng en laat bakken tot het mengsel geurig wordt. Voeg de suiker toe en kruid naar smaak met zout.
-
Hak het citroengras fijn en snij de gember in dunne staafjes. Giet de kokosmelk in de pan en voeg het laurierblad, het citroengras en de gember toe. Laat op een laag vuur 2,5 uur sudderen.
-
Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de boontjes op een laag vuur in water net beetgaar. Dien het rundsstoofpotje op met de licht krokante boontjes, strooi er gefrituurde ui over en serveer!
WIST JE DIT?
Rendang-rundsvlees (of rendang daging in het origineel) is een beroemde Indonesische specialiteit van het eiland Sumatra. Het is een soort stoofpotje met kokosmelk dat traag en langdurig gaar gesudderd wordt.
GOED OM TE WETEN
Groene boontjes zijn niet geschikt om rauw te eten. Net als andere peulvruchten bevatten ze een giftige stof die verdwijnt tijdens de bereiding.