-
Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster intussen in een pan zonder vetstof de havermout, de pompoen- pitten en het lijnzaad 8 minuten. Laat alles afkoelen. Meng in een schaal de geroosterde granen en pitten met de grof geplette rijstwafels, de amandelen, de chiazaadjes, de cranberry's, de abrikozen en de gojibessen.
-
Bekleed een ronde bakvorm (26 cm diameter) met bakpapier. Verwarm in een pannetje op een laag vuur de kokosolie met de bruine suiker en de honing , breng aan de kook en laat een paar minuten doorkoken. Haal de pan van het vuur en voeg de kaneel en een snuifje zout toe. Schep er het mengsel van granen en bessen door. Schep in de bakvorm, druk goed aan en bak 20 min in de oven.
-
Snij meteen uit de oven in repen en laat afkoelen.
EEN TUSSENDOORTJE BOORDEVOL ZADEN EN PITTEN
Verdeel je taart in repen en verpak ze in bakpapier. Zo neem je ze makkelijk mee in je tas en heb je een granenrijk tussendoortje bij de hand. Om ze beter te kunnen bewaren, leg je ze weg van licht en warmte in een afgesloten doos. Zo blijven ze zeker een week goed.