Verhit de olijfolie in een stoofpan en fruit de knoflook 30 seconden. Voeg de panko toe en laat een paar minuten bakken tot de panko goudbruin kleurt. Kruid met zout en peper en roer er de citroenzeste door. Meng en zet opzij.
Spoel de vongole onder koud water en gooi beschadigde exemplaren weg. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af zodra hij beetgaar is. Verhit intussen een flinke scheut olijfolie in een grote kookpan. Bak de knoflook en de chilivlokken 1 min en voeg dan de vongole toe. Kruid met zout en peper en schep om. Blus met de witte wijn en laat koken tot alle vongole open zijn; schud ze tussendoor geregeld op.
Laat de pasta goed uitlekken en doe de peterselie in de pan bij de vongole. Meng zorgvuldig en laat 1 min sudderen in de saus. Dien meteen op, bestrooid met de pangrattato.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Vetten
23 g
koolhydraten
107 g
waarvan suikers
6.6 g
vezels
4.2 g
Eiwitten
26 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.