Maak eerst de vulling: verhit 1 el olijfolie in een stoofpan en bak de blokjes spek, de groenten, de veenbessen en de appel op een matig vuur. Voeg de walnoten, de tijm, de rozemarijn en de sinaasappelzeste toe, meng en schep alles in een grote mengkom. Verwijder de velletjes van de worsten, kneed een ei door het worstjesvlees en voeg toe aan het groentemengsel. Kneed tot een homogene massa.
Leg het kalkoengebraad open op het werkvlak. Schep er de vulling op en rol het gebraad heel strak op. Bind het vast met keukentouw. Strooi er zout, peper en paprikapoeder over, zet het gebraad in de oven en bak het volgens het gewenste bakresultaat.
Laat voor de afwerking een klontje boter smelten en leg er de cranberry’s en de suiker in. Giet er de fond bij en laat tot de helft inkoken. Kruid met zout en peper. Laat in een grote braadpan nog een klontje boter smelten en bak de paddenstoelen op een hoog vuur. Kruid ze op het einde pas met zout en peper. Giet de veenbessensaus over en rond de kalkoenrollade. Schep er de paddenstoelen bij, werk af met plukjes verse tijm en dien op.
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.
Ingrediënten voor:
2Personen
kalkoengebraad (vraag de slager het gebraad in de lengte in te snijden zodat je het makkelijk kunt opvullen)400
g