Hummus van linzen | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Hummus van linzen

Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Breng de linzen aan de kook in een kookpan met water, zet het vuur wat lager en voeg de kurkuma en de boter toe. Zet het deksel op de pan en laat 15 min sudderen.

  2. Rooster de komijnzaadjes in een pan zonder vetstof tot ze gaan geuren. Giet ze uit de pan en zet ze opij. Laat in dezelfde pan een klontje boter smelten en fruit de knoflook, de ui, de geraspte gember en de tomatenpuree. Wacht tot de knoflook kleurt, voeg dan de geroosterde komijnzaadjes toe en (naar smaak) garam masala en gemalen koriander.

  3. Giet de linzen af zodra ze gaar zijn, schep ze door het mengsel in de pan en laat even rusten. Mix daarna tot een smeuïge hummus.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • rode linzen 200 g
  • kurkuma 1 tl
  • boter + 1 klontje 15 g
  • komijnzaadjes 1 tl
  • teentjes knoflook, fijngesnipperd 1 - 1,5 st
  • kleine ui, fijngesnipperd 0.5 st
  • blokje verse gember, fijn geraspt 1/2 st
  • geconcentreerde tomatenpuree 1/2 el
  • garam masala 1/2 tl
  • gemalen koriander 1/2 tl
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • rode linzen 200 g
  • kurkuma 1 tl
  • boter + 1 klontje 15 g
  • komijnzaadjes 1 tl
  • teentjes knoflook, fijngesnipperd 1 - 1,5 st
  • kleine ui, fijngesnipperd 0.5 st
  • blokje verse gember, fijn geraspt 1/2 st
  • geconcentreerde tomatenpuree 1/2 el
  • garam masala 1/2 tl
  • gemalen koriander 1/2 tl