Verwarm de oven voor op 180°C. Schil en ontpit de butternut en snij het vruchtvlees in frieten. Breng op smaak met olijfolie, kaneel, zout en peper. Maak de knolselder schoon en snij in blokjes. Rooster de butternut en knolselder 35 min in de oven, op aparte bakplaten.
Spoel intussen de linzen en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in een ruime pan water met de knoflook, het pepertje en de laurier. Schil de zoete aardappelen, snij ze in grove blokken en kook ze in 20 min gaar. Giet ze af en plet ze tot puree. Kruid met zout en peper en hou warm.
Giet de linzen af, meng ze met alle verse kruiden en voeg een scheutje olijfolie toe. Kruid met zout en peper. Rooster de pompoenfrietjes en de blokjes knolselder goudbruin onder de grill. Schep de linzen, daarop de puree, hazelnoten en de knolselderblokjes in een serveerring. Werk af met plukjes dragon, kruid met zout en peper en dien op met de pompoenfrietjes.
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.