Giet de twee soorten bloem door een zeef in een ruime mengkom en voeg het bakpoeder toe. Klop het ei op met de karnemelk en giet bij de bloem. Voeg een snuifje zout toe, giet er dan de gesmolten boter bij en klop tot een glad beslag.
Vet een kleine braadpan in en giet er het beslag in (ongeveer 10 cm diameter en 0,5 cm dik). Bak de pannenkoek op een matig vuur. Draai hem om zodra de onderkant goudgeel kleurt en er zich belletjes vormen. Hou de pannenkoeken warm terwijl je de volgende bakt.
Maak nu de bietencrème: mix alle ingrediënten samen tot een romige, gladde saus. Kruid met een snuifje zout en een draai van de pepermolen. Schep bietencrème op elke pannenkoek en leg er reepjes gerookte zalm van 2 cm breed bij. Schep er met een lepeltje lompviseitjes op en werk af met een plukje dille.
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.