Tartaar van rundvlees Blauwe van Vlaanderen met vijgen en walnoten | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Tartaar van rundvlees Blauwe van Vlaanderen met vijgen en walnoten

Tartaar van rundvlees Blauwe van Vlaanderen met vijgen en walnoten

Voorbereiding 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Snij het rundvlees in dunne sneetjes. Stapel ze op elkaar, snij ze in heel dunne reepjes en dan in kleine blokjes. Snij 4 vijgen in kleine blokjes. Hak 8 walnoten fijn. Meng de blokjes vlees, vijgen en walnoot, breng op smaak met notenolie, Xeresazijn, zout en peper. Zet de tartaar tot het opdienen in de koelkast.   

  2. Mix de rest van de walnoten, de rucola, de olijfolie en de rundsfond tot een gladde saus. Breng eventueel verder op smaak.   

  3. Verdeel de tartaar over de borden. Snij de resterende vijgen in 2 of 4 (afhankelijk van hun grootte) en verdeel ze met de rucolablaadjes over de tartaar. Voeg de saus in een straaltje rond de tartaar toe en dien op.   

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • rundfilet Blauwe van Vlaanderen 150 g
  • verse vijgen 3 st
  • gepelde walnoten 8 st
  • notenolie 0.75 el
  • Xeresazijn 0.5 el
  • handvol rucola + enkele bladeren voor de afwerking 1 st
  • olijfolie 2 el
  • rundsfond 40 ml
  • zout, zwarte peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • rundfilet Blauwe van Vlaanderen 150 g
  • verse vijgen 3 st
  • gepelde walnoten 8 st
  • notenolie 0.75 el
  • Xeresazijn 0.5 el
  • handvol rucola + enkele bladeren voor de afwerking 1 st
  • olijfolie 2 el
  • rundsfond 40 ml
  • zout, zwarte peper