Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de boter smelten in een pan en bak het vlees goudbruin. Leg het in een ovenschaal en leg er de knoflook (doorgesneden) en de rozemarijn bij. Besprenkel met olijfolie en bak 20 min in de oven.
Maak nu de saus in dezelfde pan. Verwarm de suiker met de azijn op een laag vuur tot je karamel krijgt. Snij de zestes van de sinaasappelen en blancheer ze 2 min. Pers 1 sinaasappel uit en snij de andere à vif in partjes. Giet het sap, de Grand Marnier en de fond bij de karamel. Roer er de sinaasappelpartjes en de zestes door, kruid met zout en peper en laat 20 min sudderen.
Stoom de aardappelen en de spruitjes 10 min. Schik het vlees en de groenten op een serveerschaal, kruid met zout en peper en nappeer met een beetje saus. Serveer er de rest apart bij.
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.