Bloemkoolsoep met brie | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Bloemkoolsoep met brie

Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Fruit de ui en de knoflook in de boter in een grote kookpan. Snij de bloemkool in roosjes en voeg ze toe. Laat enkele minuten bakken.

  2. Voeg de bouillon toe en laat nog 10 min sudderen. Mix de soep, voeg de room toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

  3. Voeg de brie en 1 el boter toe en mix nogmaals. Verdeel de velouté over 4 glaasjes. Rasp het resterende bloemkoolroosje over de glazen. Werk af met enkele granaatappelpitjes en dien op.

Tip Een beetje bang dat de kinderen de wat scherpe smaak van deze soep niet zullen waarderen? Vervang de brie dan door een paar eetlepels honing. Daar wordt de soep meteen wat zoeter van!

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 452 kcal
Vetten 39 g
koolhydraten 6,4 g
waarvan suikers 5,6 g
vezels 4,8 g
Eiwitten 16 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Ui, gesnipperd 0.5
  • Teentje knoflook, fijngehakt 0.5
  • Boter + 1 el 25 g
  • Bloemkool + 1 roosje 200 g
  • Groentebouillon 300 ml
  • Room 75 g
  • Nootmuskaat
  • Brie, zonder korst 100 g
  • Granaatappelpitjes 1 el
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Ui, gesnipperd 0.5
  • Teentje knoflook, fijngehakt 0.5
  • Boter + 1 el 25 g
  • Bloemkool + 1 roosje 200 g
  • Groentebouillon 300 ml
  • Room 75 g
  • Nootmuskaat
  • Brie, zonder korst 100 g
  • Granaatappelpitjes 1 el
  • Zout
  • Peper