Fruit de ui en de knoflook in de boter in een grote kookpan. Snij de bloemkool in roosjes en voeg ze toe. Laat enkele minuten bakken.
Voeg de bouillon toe en laat nog 10 min sudderen. Mix de soep, voeg de room toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Voeg de brie en 1 el boter toe en mix nogmaals. Verdeel de velouté over 4 glaasjes. Rasp het resterende bloemkoolroosje over de glazen. Werk af met enkele granaatappelpitjes en dien op.
TipEen beetje bang dat de kinderen de wat scherpe smaak van deze soep niet zullen waarderen? Vervang de brie dan door een paar eetlepels honing. Daar wordt de soep meteen wat zoeter van!
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
452 kcal
Vetten
39 g
koolhydraten
6,4 g
waarvan suikers
5,6 g
vezels
4,8 g
Eiwitten
16 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.