Mexicaanse truffels met chocolade en chilipeper | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Mexicaanse truffels met chocolade en chilipeper

Voorbereiding 10 min.
Kook 5 min.
Staande tijd 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 5 min.
Staande tijd 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Hak de chocolade in stukjes en laat au bain-marie met de room en de boter smelten tot een gladde en romige massa. Voeg de chilipeper toe en giet alles in een ondiepe kom.

  2. Laat 1 u opstijven in de koelkast.

  3. Meng de cacao met de suiker, kaneel en het zout. Haal de chocoladeganache uit de koelkast en maak kleine bolletjes met een meloenbolletjeslepel. Bestrooi net voor het opdienen met het cacaomengsel.

    Deze lekkernij is lichter dan klassieke botertruffels. Je kunt ook Espelettepeper of eender welke andere specerij gebruiken. Durvers kunnen die ook nog mengen met het cacaopoeder waarmee je de truffels bestuift. Een perfect cadeautje voor je gastheer of -vrouw bij het kerstdiner!
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 271 kcal
Vetten 17 g
koolhydraten 26 g
waarvan suikers 25 g
vezels 3,6 g
Eiwitten 2,5 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 6Personen
  • Zwarte chocolade 66,67 g
  • Room 1,33 el
  • Boter 0,,33 el
  • Chilipeper 0,33 snuifje
  • Cacaopoeder 6,67 g
  • Suiker 16,67 g
  • Kaneel 0,167 tl
  • Himalayazout of fleur de sel 0,33 el
  • Ingrediënten voor:
  • 6Personen
  • Zwarte chocolade 66,67 g
  • Room 1,33 el
  • Boter 0,,33 el
  • Chilipeper 0,33 snuifje
  • Cacaopoeder 6,67 g
  • Suiker 16,67 g
  • Kaneel 0,167 tl
  • Himalayazout of fleur de sel 0,33 el