Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de pastinaak en de wortel in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Voeg de tijm toe en bak 20 min in de oven. Schep regelmatig om. Pureer de groenten zodra ze gaar zijn. Kruid naar smaak met zout, voeg de gesmolten boter en de eidooiers toe en meng goed. Klop de eiwitten stijf en meng door de puree. Schep de groentepuree in een spuitzak en laat 2 u afkoelen in de koelkast.
Bereid 3 borden voor: een met bloem, een met het losgeklopte ei en een derde met de panko. Spuit lange slierten van de groentepuree op een plank en snij ze in kroketten. Haal de kroketten achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Laat 1 u afgedekt rusten in de koelkast. Mix voor de mayonaise de yoghurt met de kruiden fi jn en voeg toe aan de mayonaise.
Verhit de frituurolie tot 180°C, 15 min voor je aan tafel gaat. Bak de kroketten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Gril ondertussen de stukken radicchio en Romeinse sla (afhankelijk van de grootte tussen 3 en 10 min) in een grillpan met wat olie en kruid ze met zout en peper. Werk af met peterselie, rode ui en balsamicoazijn. Serveer de kroketten met de mayonaise en de gegrilde sla.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Fats acid satured
858 kcal
Vetten
64 g
koolhydraten
48 g
waarvan suikers
10 g
vezels
10 g
Eiwitten
16 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.