Quiche met aardperen, kastanjes en champignons | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Voorbereiding 30 min.
Kook 80 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 30 min.
Kook 80 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schik de aardpeer op een bakplaat, giet er de olie over, leg er de teentjes knoflook bij en rooster ongeveer 35 min in de oven. Bak intussen de shiitake en de ui kort in een braadpan.

  2. Giet de cashewnoten af en mix ze met de tofoe en het boekweitmeeel tot een romig beslag. Voeg eventueel een scheutje amandelmelk toe om het beslag smeuïger te maken. Kruid naar smaak met zout en peper.

  3. Leg het kruimeldeeg in een langwerpige bakvorm. Snij overtollige randen weg en prik de deegbodem hier en daar in met een vork. Verdeel er de plakjes aardpeer, de shiitake en de kastanjes over. Giet er dan het beslag met cashewnoten over en bak 40 à 45 min in de oven. Bestrooi na 40 min met de rozemarijn en de tijm en zet nog 5 min terug in de oven. Werk af met de bieslook en wat blaadjes peterselie.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 468 kcal
Vetten 23 g
koolhydraten 47 g
waarvan suikers 8,8 g
vezels 9,3
Eiwitten 16 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 6Personen
  • Aardperen, geschild en in dunne plakjes 166.67 g
  • Koolzaadolie 0.67 el
  • Teentjes knoflook 0.67
  • Shiitake 66.67 g
  • Ui, fijngesnipperd 0.33
  • Cashewnoten, 4 u of een nacht geweekt in water 33.33 g
  • Zijdetofu 100 g
  • Boekweitmeel 0.33 el
  • Amandelmelk 0.33 el
  • Kruimeldeeg 66.67 g
  • Kastanjes, vacuüm verpakt 66.67 g
  • Rozemarijn, fijngehakt 0.33 tl
  • Tijm 0.33 tl
  • Een paar sprietjes bieslook, fijngesnipperd
  • Een paar plukjes peterselie
  • Ingrediënten voor:
  • 6Personen
  • Aardperen, geschild en in dunne plakjes 166.67 g
  • Koolzaadolie 0.67 el
  • Teentjes knoflook 0.67
  • Shiitake 66.67 g
  • Ui, fijngesnipperd 0.33
  • Cashewnoten, 4 u of een nacht geweekt in water 33.33 g
  • Zijdetofu 100 g
  • Boekweitmeel 0.33 el
  • Amandelmelk 0.33 el
  • Kruimeldeeg 66.67 g
  • Kastanjes, vacuüm verpakt 66.67 g
  • Rozemarijn, fijngehakt 0.33 tl
  • Tijm 0.33 tl
  • Een paar sprietjes bieslook, fijngesnipperd
  • Een paar plukjes peterselie