Verwarm de oven voor op 180°C. Schik de aardpeer op een bakplaat, giet er de olie over, leg er de teentjes knoflook bij en rooster ongeveer 35 min in de oven. Bak intussen de shiitake en de ui kort in een braadpan.
Giet de cashewnoten af en mix ze met de tofoe en het boekweitmeeel tot een romig beslag. Voeg eventueel een scheutje amandelmelk toe om het beslag smeuïger te maken. Kruid naar smaak met zout en peper.
Leg het kruimeldeeg in een langwerpige bakvorm. Snij overtollige randen weg en prik de deegbodem hier en daar in met een vork. Verdeel er de plakjes aardpeer, de shiitake en de kastanjes over. Giet er dan het beslag met cashewnoten over en bak 40 à 45 min in de oven. Bestrooi na 40 min met de rozemarijn en de tijm en zet nog 5 min terug in de oven. Werk af met de bieslook en wat blaadjes peterselie.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
468 kcal
Vetten
23 g
koolhydraten
47 g
waarvan suikers
8,8 g
vezels
9,3
Eiwitten
16 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.
Ingrediënten voor:
6Personen
Aardperen, geschild en in dunne plakjes166.67
g
Koolzaadolie0.67
el
Teentjes knoflook0.67
Shiitake66.67
g
Ui, fijngesnipperd0.33
Cashewnoten, 4 u of een nacht geweekt in water33.33
g