Dompel de langoustines 3 min onder in gezouten kokend water. Verwijder de schaal en hou het vruchtvlees aan de kant.
Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, de knoflook en de langoustinekopjes. Blus met de cognac en flambeer. Voeg de tomatenpuree toe en laat 2 min garen. Voeg wortel, prei en peterselie toe en overgiet met het water en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 20 min koken. Giet de bereiding door een zeef en vang de bouillon op. Kruid met zout en peper. Laat de boter smelten in een sauspannetje. Roer de bloem door de boter tot een gladde roux. Giet 1/3 van de bouillon bij de roux en blijf roeren tot je een gladde bereiding krijgt. Giet de rest van de bouillon er in 2 keer al roerend bij. Voeg de room toe.
Hak het vruchtvlees van de langoustines fi jn. Meng het met de ricotta, basilicum en tomatenblokjes. Kruid met zout en peper. Bevochtig een vel lasagne en leg er een hoopje vulling op. Plooi de lasagne dicht, snij de hoekjes af en druk de randen stevig aan. Kook ongeveer 3 min in een grote pan gezouten water. Laat uitlekken en verdeel over de borden. Nappeer met saus en werk af met roze peper.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
1050 kcal
Vetten
49 g
koolhydraten
97 g
waarvan suikers
20 g
vezels
8,8 g
Eiwitten
44 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.