Snij de courgette met de mandoline in dunne linten en besprenkel die met olijfolie en citroensap. Zet opzij.
Maak de pikante salsa: meng de kerstomaten, de ui en het pepertje. Voeg het limoensap en de zeste toe, een scheutje olijfolie, zout, peper en het chilipoeder. Kook de pasta in een ruime pan gezouten water en giet ze af.
Meng de pasta met de room en kruid met zout en peper. Verdeel dit over de borden en leg er de linten courgette op. Strooi er de grijze garnalen over en werk af met de salsa en plukjes bladpeterselie.
Voor een nog romiger gerecht: mix het vruchtvlees van 2 avocado’s met het sap van 1/2 citroen en 2 handenvol basilicumblaadjes. Schep dit mengsel door de pasta met room.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
115 kcal
Vetten
4 g
koolhydraten
14 g
waarvan suikers
1.3 g
vezels
0.8 g
Eiwitten
5.3 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.