Fettuccine met room, courgette en pikante salsa | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Fettuccine met room, courgette en pikante salsa

Fettuccine met room, courgette en pikante salsa

Voorbereiding 15 min.
Kook 45 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 45 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Snij de courgette met de mandoline in dunne linten en besprenkel die met olijfolie en citroensap. Zet opzij.

  2. Maak de pikante salsa: meng de kerstomaten, de ui en het pepertje. Voeg het limoensap en de zeste toe, een scheutje olijfolie, zout, peper en het chilipoeder. Kook de pasta in een ruime pan gezouten water en giet ze af.

  3. Meng de pasta met de room en kruid met zout en peper. Verdeel dit over de borden en leg er de linten courgette op. Strooi er de grijze garnalen over en werk af met de salsa en plukjes bladpeterselie.

    Voor een nog romiger gerecht: mix het vruchtvlees van 2 avocado’s met het sap van 1/2 citroen en 2 handenvol basilicumblaadjes. Schep dit mengsel door de pasta met room.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 115 kcal
Vetten 4 g
koolhydraten 14 g
waarvan suikers 1.3 g
vezels 0.8 g
Eiwitten 5.3 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Courgette 1
  • Olijfolie
  • Sap van citroen 0.5
  • Fettuccine 100 g
  • Room 100 ml
  • Grijze garnalen 125 g
  • Bladpeterselie
  • Zout
  • Zwarte peper

Voor de pikante salsa

  • Kerstomaten, gehalveerd 60 g
  • Kleine rode ui, fijngesnipperd 0.5
  • Rood pepertje, ontpit en fijngesnipperd
  • Sap en zeste van limoen 0.5
  • Olijfolie
  • Chilipoeder 0.5 snuifje
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Courgette 1
  • Olijfolie
  • Sap van citroen 0.5
  • Fettuccine 100 g
  • Room 100 ml
  • Grijze garnalen 125 g
  • Bladpeterselie
  • Zout
  • Zwarte peper

Voor de pikante salsa

  • Kerstomaten, gehalveerd 60 g
  • Kleine rode ui, fijngesnipperd 0.5
  • Rood pepertje, ontpit en fijngesnipperd
  • Sap en zeste van limoen 0.5
  • Olijfolie
  • Chilipoeder 0.5 snuifje