Meng de gist met het lauwe water en laat 10 min rusten. Giet de bloem en het zout in een mengkom en meng. Voeg na 10 min de olijfolie, de opgeloste gist met het water en het bietensap toe. Schep in de kom van de keukenrobot en kneed gedurende 15 min tot een deeg. Kneden met de hand kan ook, maar duurt langer. Leg het deeg vervolgens op een met bloem bestoven werkvlak en kneed nog ongeveer 7 min, tot het deeg soepel en elastisch is. Laat het 50 min rijzen op een warme plek.
Snij de rode ui in plakjes en zet ze opzij. Verwarm de oven voor op 250°C. Strooi na 30 min opnieuw wat bloem op het werkvlak en kneed het deeg nogmaals. Rol het uit tot een ovale vorm van ongeveer 1,5 cm dik en duw er de schij es ui in. Maak met je vingers kleine kuiltjes in het deegoppervlak. Besprenkel met olijfolie en strooi er zeezout over. Decoreer met de plukjes rozemarijn.
Bak de focaccia knapperig in de oven.
Te veel focaccia? Maak er een heerlijke lunch van: snij het brood horizontaal door, smeer er verse geitenkaas op en vul verder met rucola en schifjes radijs.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
204 kcal
Vetten
3.3 g
koolhydraten
37 g
waarvan suikers
2.5 g
vezels
2.1 g
Eiwitten
5.2 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.