Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de knolselders en snij er een hoedje af. Hol ze voorzichtig uit met een mes. Breng een kookpan gezouten water aan de kook, leg er de uitgeholde knolselders in en laat 3 min koken. Laat ze uitlekken. Snij de butternut en het uitgesneden vruchtvlees van de knolselders in kleine blokjes.
Snipper de ui en de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een grote braadpan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de blokjes knolselder en butternut toe en laat 10 min meebakken. Snij de paprika in kleine blokjes en voeg ze samen met de fi jngehakte peterselie toe. Laat nog 5 min sudderen en voeg dan de specerijen toe.
Breng 1ó liter gezouten water aan de kook. Giet er het boekweitzaad in, schep goed om en laat ongeveer 15 min koken op een laag vuur. De zaadjes moeten mals zijn en al het water hebben opgeslorpt. Meng ze met de groenten in de pan, vul hiermee de knolselders en bak ze in de oven.
Je kunt dit lichte gerecht nog gratineren in de oven door er geraspte kaas of verkruimelde feta over te strooien.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
71 kcal
Vetten
0.4 g
koolhydraten
12.6 g
waarvan suikers
1.2 g
vezels
3.7 g
Eiwitten
2.3 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.