Kipstoofpotje met knolselder en bier | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Kipstoofpotje met knolselder en bier

Kipstoofpotje met knolselder en bier

Voorbereiding 15 min.
Kook 145 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 145 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Laat een klontje boter met een scheutje olijfolie smelten in een grote kookpan met dikke bodem. Bak de kip rondom bruin en haal ze weer uit de pan. Snijd de sjalot en fruit ze 1 min in dezelfde pan. Snipper de look fijn en voeg ze toe. Laat lichtjes kleuren. Schep er de tomatenpuree bij en laat 1 min meebakken. Snijd de aardappel, de paddenstoelen, de wortelen en de knolselder in grove stukken en voeg ze toe. Laat 5 min bakken, tot de groenten net een beetje mals worden.

  2. Leg de kip terug in de pan bij de groenten. Giet er het bier, de azijn en de bouillon bij. Voeg de peterselie, de laurier en de takjes tijm toe (bind eventueel samen tot een kruidentuiltje) en kruid met een snuifje zout. Zet het vuur laag en laat met het deksel op de pan 1 u 25 min stoven, tot de kip gaar is en het vlees bijna van de botten valt. Verwijder het deksel de laatste 10 min zodat de saus kan inkoken.

  3. Proef de saus, kruid met zout en peper en dien op afgewerkt met takjes tijm.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 94 kcal
Vetten 4.4 g
koolhydraten 4.5 g
waarvan suikers 1.4 g
vezels 1.2 g
Eiwitten 7.4 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Kip 0.5
  • Sjalot 2
  • Teentjes look 1
  • Tomatenpuree 1 tl
  • Vastkokende aardappelen 1
  • Portobello 2
  • Wortelen 25 g
  • Knolselder 100 g
  • Tripel bier 165 ml
  • Rode wijn azijn 0.5 el
  • Bouillon gevogelte 75 ml
  • Takjes peterselie 1.5
  • Laurierbladen 1
  • Takjes tijm 1
  • Olijfolie
  • Boter
  • Keukenzout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Kip 0.5
  • Sjalot 2
  • Teentjes look 1
  • Tomatenpuree 1 tl
  • Vastkokende aardappelen 1
  • Portobello 2
  • Wortelen 25 g
  • Knolselder 100 g
  • Tripel bier 165 ml
  • Rode wijn azijn 0.5 el
  • Bouillon gevogelte 75 ml
  • Takjes peterselie 1.5
  • Laurierbladen 1
  • Takjes tijm 1
  • Olijfolie
  • Boter
  • Keukenzout
  • Peper