Kook de spinazie kort en laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de butternut in de lengte in tweeën en verwijder de pitten. Schil de wortelen en snij ze in dunne rondjes. Besprenkel de wortelen en de butternut met olijfolie en kruid met zout en peper. Leg ze in een ovenschaal bekleed met bakpapier en zet 25 min in de oven. De groenten zijn gaar als de punt van een mes er makkelijk inglijdt. Zet de oven niet uit. Schep het vruchtvlees uit de helften butternut en mix het met de knoflook, de olijfolie, de citroensap, het paprikapoeder, zout en peper tot een homogene saus.
Schil de knolselder en snij hem in dunne plakken. Breng de groentebouillon aan de kook en kook de plakken knolselder 4 à 5 min. Leg ze opzij.
Verlaag de oventemperatuur tot 180°C. Vet een ovenschaal (20 x 15 cm) in en leg er een laag knolselder in. Bestrooi met Parmezaan, leg er een laag spinazie en ricotta op, dan weer Parmezaan en een laagje butternutsaus. Eindig met de wortelen en bestrooi met verse tijm. Bak ongeveer 18 min in de oven en dien op met een paar blaadjes rauwe spinazie en geraspte kaas.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
79 kcal
Vetten
3.2 g
koolhydraten
7.2 g
waarvan suikers
2.1 g
vezels
2.4 g
Eiwitten
4.2 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.