Laat de paddenstoelen 10 min weken in warm water, dep ze dan droog en hak ze fi jn. Snipper de sjalot en de knoflook. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Was de spruitjes en snij ze fi jn.
Laat de boter smelten in een pan en fruit alle groenten en de paddenstoelen even. Giet er de bouillon bij, voeg het kruidentuiltje toe en laat sudderen tot de aardappelblokjes gaar zijn. Verwijder het kruidentuiltje en roer de room door de pan.
Bereid intussen de tofoe. Verhit een scheutje arachideolie in een braadpan. Snij de tofoe voorzichtig in plakken. Dompel ze in het eiwit en rol ze dan door de sesamzaadjes. Kruid met zout en peper en laat kleuren in de hete olie. Dien de soep op in kommen, met de krokante tofoe.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
172 kcal
Vetten
11.8 g
koolhydraten
8.7 g
waarvan suikers
3.3 g
vezels
4.1 g
Eiwitten
5.9 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.