Cannelloni van aubergines met spinazie | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Cannelloni van aubergines met spinazie

Voorbereiding 20 min.
Kook 50 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 50 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Pel de knoflook en fruit de teentjes in een braadpan een paar minuten in een scheutje olijfolie, tot ze licht goudgeel kleuren. Blus met de rode wijn en voeg dan de tomatencoulis toe. Kruid met zout en peper en laat op een laag vuur 20 min sudderen. Giet de bereiding in een ovenschaal en zet opzij. Halveer de kerstomaten en snij de aubergine in lange sneden van 1/2 cm dik. Borstel er wat olie over en bak ze aan beide kanten goudbruin, in een pan of in de oven.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng voor de vulling de ricotta met de Parmezaan tot een homogene bereiding. Proef en kruid eventueel bij met zout en peper. Bak de spinazie 1 à 2 min in een grote braadpan met een beetje vetstof. Laat goed uitlekken en meng dan onder het ricottamengsel.

  3. Schep deze bereiding op de sneden aubergine en rol ze op tot cannelloni. Leg die naast elkaar in de ovenschaal op de tomatensaus. Schik er de halve kerstomaten rond, bestrooi met geitenkaas en zet 20 min in de oven. Werk af met basilicum en oregano en dien op.

    Slim bereiden Snij aubergine niet te vroeg op voorhand, want het vruchtvlees slaat snel bruin uit. En om te zorgen dat de aubergine niet te veel olie opslorpt en haar vocht afgeeft, snij je ze in sneden, bestrooi ze met grof zout, en laat ze zo 30 min trekken.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Vetten 24 g
koolhydraten 17 g
waarvan suikers 16 g
vezels 7.6 g
Eiwitten 24 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Teentjes knoflook 2
  • Olijfolie
  • Rode wijn 100 ml
  • Tomatencoulis 0.75 l
  • Kerstomaten 80 g
  • Aubergines 2
  • Ricotta 200 g
  • Geraspte Parmezaanse kaas 80 g
  • Verse spinazie 200 g
  • Geitenkaas 120 g
  • Basilicumblaadjes
  • Blaadjes verse oregano
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Teentjes knoflook 2
  • Olijfolie
  • Rode wijn 100 ml
  • Tomatencoulis 0.75 l
  • Kerstomaten 80 g
  • Aubergines 2
  • Ricotta 200 g
  • Geraspte Parmezaanse kaas 80 g
  • Verse spinazie 200 g
  • Geitenkaas 120 g
  • Basilicumblaadjes
  • Blaadjes verse oregano
  • Zout
  • Peper