-
Maak de artisjokken schoon en kook ze 30 min in water. Haal er de blaadjes af (die kun je serveren met vinaigrette), zodat je alleen de harten overhoudt.
-
Mix in de blender de komkommer, de spinazie, de knoflook, de sjalotten, de paprika en de artisjokharten. Voeg het water, de groentebouillon, het citroensap en een scheutje olijfolie toe en mix opnieuw. Spatel er de yoghurt onder tot een gladde massa en voeg indien nodig nog wat olijfolie toe.
-
Spoel de peterselie- en muntblaadjes. Leg een paar muntblaadjes opzij, hak de rest met de peterselie fijn en roer door de gazpacho. Breng op smaak met zout, peper en eventueel een beetje azijn. Zet 2 uur in de koelkast en serveer koud, afgewerkt met enkele muntblaadjes.
Top tip
Om het je makkelijker te maken, kun je artisjokharten uit een bokaal of uit diepvries gebruiken. Kook ze 10 à 15 min in een pan water voor je ze verwerkt in het recept.