Gemarineerde aardbeien met speculaascrumble | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Gemarineerde aardbeien met speculaascrumble

Gemarineerde aardbeien met speculaascrumble

Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Spoel de aardbeien goed en verwijder de kroontjes. Snij de vruchten in tweeën en leg in een kom. Hak de munt fijn en meng onder de aardbeien. Voeg het water en de kristalsuiker toe, meng en laat in de koelkast marineren.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom de bloem met de boter, de bruine suiker en de speculaaskruiden en kneed tot een kruimelig deeg. Leg het op de bakplaat en bak 20 min in de oven.

  3. Verdeel de gemarineerde aardbeien over 4 kleine diepe borden, bestrooi met crumble en versier met een beetje munt.

    Liever snel? Verkruimel dan gewoon enkele kant-en-klare speculaaskoekjes over de aardbeien!
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Vetten 11 g
koolhydraten 41 g
waarvan suikers 22 g
vezels 2.6 g
Eiwitten 3.4 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Belgische aardbeien 250 g
  • Munt 0.50 handvol
  • Water 1 el
  • Fijne kristalsuiker 0.50 el
  • Bloem 50 g
  • Malse boter 25 g
  • Bruine suiker 25 g
  • Speculaaskruiden 0.50 el
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Belgische aardbeien 250 g
  • Munt 0.50 handvol
  • Water 1 el
  • Fijne kristalsuiker 0.50 el
  • Bloem 50 g
  • Malse boter 25 g
  • Bruine suiker 25 g
  • Speculaaskruiden 0.50 el