Spoel de aardbeien goed en verwijder de kroontjes. Snij de vruchten in tweeën en leg in een kom. Hak de munt fijn en meng onder de aardbeien. Voeg het water en de kristalsuiker toe, meng en laat in de koelkast marineren.
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom de bloem met de boter, de bruine suiker en de speculaaskruiden en kneed tot een kruimelig deeg. Leg het op de bakplaat en bak 20 min in de oven.
Verdeel de gemarineerde aardbeien over 4 kleine diepe borden, bestrooi met crumble en versier met een beetje munt.
Liever snel? Verkruimel dan gewoon enkele kant-en-klare speculaaskoekjes over de aardbeien!
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Vetten
11 g
koolhydraten
41 g
waarvan suikers
22 g
vezels
2.6 g
Eiwitten
3.4 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.