Schil de aardappelen en kook ze beetgaar. Giet de aardappelen af en plet met de melk en de hoeveboter tot een gladde puree. Hak de waterkers en de kervel fijn (hou een beetje apart voor de afwerking) en meng onder de puree. Kruid met zout en peper en hou warm. Pel de knoflook en snipper fijn. Stoof de look samen met de spinazie aan in een pan met wat olie. Kruid met zout en peper.
Verhit intussen een kookpan water met de azijn. Breek een eitje in een kommetje. Maak in het water een draaikolk met behulp van een garde en laat hier voorzichtig het eitje in glijden. Laat het zo’n 2 min pocheren en laat het nadien uitlekken op keukenpapier. Herhaal voor de rest van de eitjes.
Dompel de eitjes eventueel net voor het serveren nog even opnieuw onder in het hete water zodat ze opnieuw opwarmen. Schep de groene smeus op de borden, leg er de spinazie op, een gepocheerd ei en werk af met de verse grijze garnalen en wat plukjes kervel.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Vetten
14 g
koolhydraten
36 g
waarvan suikers
4.4 g
vezels
5.5 g
Eiwitten
28 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.