Maak de marinade. Breng de yoghurt op smaak met het citroensap, de tandoorikruiden, de Espelette-pe- per, zout en peper. Snij de muntblaad- jes fijn en meng ze onder de marinade. Giet over de kalkoenplakjes en laat minstens 2 u tot een nachtje marineren.
Maak intussen de salsa. Snij de watermeloen in blokjes of schep met een meloenlepeltje balletjes uit de meloen. Halveer de kerstomaten. Meng alle ingrediënten voor de salsa en breng op smaak met een scheutje olijfolie, citroensap, wat honing, zout en peper.
Prik de kalkoenstukjes op grote satéstokjes en rooster 3 à 4 min per kant op de BBQ. Draai ze regelmatig om. Bestrooi de brochettes met sesamzaadjes en serveer met de salsa.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Vetten
7.7 g
koolhydraten
40 g
waarvan suikers
36 g
vezels
5.0 g
Eiwitten
33 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.
Ingrediënten voor:
2Personen
Kalkoenfilet, in dunne plakjes200
g
Sesamzaad1
el
Voor de marinade
Yoghurt100
g
Sap van 1 citroen
Blaadjes munt10
Tandoorikruiden2
el
Espelettepeper0.5
snuifje
Zout
Peper
Voor de salsa
Kleine watermeloen0.5
Bakje kerstomaten0.5
Rood pepertje (mild), zonder zaadjes en fijngehakt0.5
Zeer pikante pepertjes, zonder zaadjes en fijngehakt1