-
Maak het deeg: meng het kikkererwtenmeel met het water en voeg een snuifje zout toe. Pers het knoflookteentje en meng samen met de olijfolie door het deeg. Laat 20 min rusten. Lepel het beslag op bakpapier of een aluminium schaal en gebruik een spatel om het zo dun mogelijk uit te spreiden. Leg op de BBQ, sluit het deksel en bak 15 min.
-
Wrijf de aubergine plakjes in met olijfolie. Leg ze op het hete BBQ-rooster en rooster ongeveer 2 min per kant. Leg ook de stukken lente-ui kort op het rooster.
-
Besmeer de pizza met de hummus. Verdeel er de gegrilde aubergine en lente-ui over. Schik de radijsjes, tomaten, rode ui en olijven over de pizza en werk af met rucola.
Ik heb geen pizzasteen Leg het deeg (zonder garnituur) rechtstreeks op het rooster en laat 2 min bakken. Haal het deeg eraf en beleg de gebakken kant. Laat een paar minuten rusten op het rooster.
Het deeg is te dun... en riskeert dus te verbranden, terwijl de vulling niet gaar wordt. Om dat te vermijden, leg je een rechte muffinvorm op het BBQ-rooster en leg je daar de pizza op. Simpel!