Meng de ingrediënten voor beide marinades. Maak de gamba's schoon: maak met een scherp mes over de gehele lengte van de staart (over de rugkant!) een inkeping. Verwijder het zwarte draadje. Spoel de gamba's schoon met koud water, dep ze droog en smeer nu een ruime hoeveelheid van de gambamarinade over de gambastaarten en laat ze 30 min rusten in de koelkast. Snij de calamaresringen in tweeën. Prik ze op de stokjes. Prik ook de sint-jakobsvruchten en de zalmfilets op een stokje. Haal ze door de marinade, leg ze in een schaal en laat 30 min rusten in de koelkast.
Leg de brochettes van calamares, zalm en sint-jakobsvruchten aan de buitenkant van je BBQ-rooster. Gril de calamares en zalm 2 à 3 min per kant, de sint-jakobsvruch- ten 1 min. Leg de gamba's op het rooster boven de kolen en laat 2 min roosteren vooraleer je ze voorzichtig omdraait. Laat ook de zeekraal in een aluminium schaaltje kort garen op de BBQ.
Gril voor het serveren kort enkele wraps. Verdeel er de zeekraal over en leg de prikkers met gegrilde vis erbovenop. Bestrooi met wat verse oregano en serveer met enkele partjes citroen.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Vetten
26 g
koolhydraten
4.3 g
waarvan suikers
3.3 g
vezels
0.7 g
Eiwitten
35 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.