Mooie mix van gegrilde vis | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Mooie mix van gegrilde vis

Voorbereiding 60 min.
Kook 5 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 60 min.
Kook 5 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Meng de ingrediënten voor beide marinades. Maak de gamba's schoon: maak met een scherp mes over de gehele lengte van de staart (over de rugkant!) een inkeping. Verwijder het zwarte draadje. Spoel de gamba's schoon met koud water, dep ze droog en smeer nu een ruime hoeveelheid van de gambamarinade over de gambastaarten en laat ze 30 min rusten in de koelkast. Snij de calamaresringen in tweeën. Prik ze op de stokjes. Prik ook de sint-jakobsvruchten en de zalmfilets op een stokje. Haal ze door de marinade, leg ze in een schaal en laat 30 min rusten in de koelkast. 

  2. Leg de brochettes van calamares, zalm en sint-jakobsvruchten aan de buitenkant van je BBQ-rooster. Gril de calamares en zalm 2 à 3 min per kant, de sint-jakobsvruch- ten 1 min. Leg de gamba's op het rooster boven de kolen en laat 2 min roosteren vooraleer je ze voorzichtig omdraait. Laat ook de zeekraal in een aluminium schaaltje kort garen op de BBQ. 

  3. Gril voor het serveren kort enkele wraps. Verdeel er de zeekraal over en leg de prikkers met gegrilde vis erbovenop. Bestrooi met wat verse oregano en serveer met enkele partjes citroen.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Vetten 26 g
koolhydraten 4.3 g
waarvan suikers 3.3 g
vezels 0.7 g
Eiwitten 35 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Gambas 4
  • Calamars 50 g
  • Sint-jakobsvruchten 6
  • Zalmfilets (125g/st) 2
  • Zeekraal 40 g

Voor de vismarinade

  • Paprikapoeder 0.5 tl
  • Zwarte peper 1 el
  • Zout 0.75 el
  • Olijfolie 75 ml
  • Teentjes knoflook, fijngehakt 1.5
  • Sjalot, fijngesneden 0.5
  • Citroensap 0.5 el
  • Honing 0.5 tl

Voor de gambamarinade

  • Teentjes knoflook, fijngehakt 1.5
  • Verse peterselie 1 el
  • Verse oregano 1 el
  • Sriracha(chilisaus) 1 tl
  • Sap van 1 limoen
  • Olijfolie 2 el
  • Ahornsiroop 0.5 el
  • Zout
  • Peper

Voor het serveren

  • Wraps 2
  • Plukjes verse oregano
  • Citroen, in partjes 1
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Gambas 4
  • Calamars 50 g
  • Sint-jakobsvruchten 6
  • Zalmfilets (125g/st) 2
  • Zeekraal 40 g

Voor de vismarinade

  • Paprikapoeder 0.5 tl
  • Zwarte peper 1 el
  • Zout 0.75 el
  • Olijfolie 75 ml
  • Teentjes knoflook, fijngehakt 1.5
  • Sjalot, fijngesneden 0.5
  • Citroensap 0.5 el
  • Honing 0.5 tl

Voor de gambamarinade

  • Teentjes knoflook, fijngehakt 1.5
  • Verse peterselie 1 el
  • Verse oregano 1 el
  • Sriracha(chilisaus) 1 tl
  • Sap van 1 limoen
  • Olijfolie 2 el
  • Ahornsiroop 0.5 el
  • Zout
  • Peper

Voor het serveren

  • Wraps 2
  • Plukjes verse oregano
  • Citroen, in partjes 1