Snij de vetlaag van de lamsbout hier en daar in. Hak een paar teentjes knoflook fijn en meng met de blaadjes van een paar takjes tijm en rozemarijn en een scheutje olijfolie. Masseer dit mengsel over de lamsbout en duw het zeker goed in de insnijdingen. Kruid gul met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel wat teentjes knoflook, takjes tijm en takjes rozemarijn over de bodem van een braadslee. Leg er de lamsbout op en verdeel daarover de boter in vlokjes, de rest van de teentjes knoflook en van de kruiden. Zet in de oven en verlaag de oventemperatuur meteen tot 160°C. Laat 3 u garen en bevochtig indien nodig tussendoor met het bakvocht. Als de bout te snel bruin bakt, dek hem dan af met aluminium- folie en zet zo weer in de oven. Haal uit de oven zodra hij gaar is, verpak hem in aluminiumfolie en laat op een warme plek 30 min rusten voor je hem aansnijdt.
Haal intussen het vruchtvlees uit de avocado en mix het samen met de andere ingrediënten voor de vinaigrette. Kruid met zout en peper. Blancheer de sluimerewten en spoel ze meteen onder koud water. Snij de komkommer en de rode ui in dunne plakjes. Spoel en droog de krulsla en verdeel over de borden. Schik plakken komkom- mer en lamsbout en de sluimererwten op de sla en verdeel daarover de rode ui, de munt en de groene olijven. Dien op met de vinaigrette.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
687 kcal
Vetten
48 g
koolhydraten
13 g
waarvan suikers
11 g
vezels
6,9 g
Eiwitten
48 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.