Pel de ui en de tomaten en hak ze allebei fijn. Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en fruit de ui ongeveer 15 min op een laag vuur. Kruid met zout en 1 snuifje suiker. Voeg de tomaten toe en laat 15 min samen sudderen. Laat even rusten.
Maak nu het deeg. Kneed alle ingrediënten samen in de keukenrobot en laat de machine 10 min draaien. Dek het deeg af en laat 20 min rusten. Vorm er met licht geoliede handen balletjes van zo groot als een ei. Smeer ook wat olie op het werkvlak, maak een balletje deeg plat en rol het zo dun mogelijk uit, tot een bijna doorschijnende, elastische pannenkoek, nog net zonder scheurtjes of gaatjes, met 20 cm diameter.
Verhit een beetje olie in een grote braadpan op een hoog vuur en bak een pannenkoek gedurende 3 min. Beleg met het mengsel van tomaat en ui en vouw dan dicht als een envelop. Draai om en laat nog eens 3 min bakken. Draai dan opnieuw om en werk de pannenkoek af met feta, dadels, lente-ui, koriander en een likje harissa.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
321 kcal
Vetten
8,1 g
koolhydraten
50
waarvan suikers
15 g
vezels
1,5 g
Eiwitten
9,2 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.