Piadine en verse kruidendip | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Piadine en verse kruidendip

Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Meng in een kom de bloem met het zout. Voeg het water en de olijfolie toe en meng tot een wat plakkerig mengsel. Bestrooi het werkvlak met bloem en kneed het mengsel 5 min, tot een homogeen deeg. Dek het af met een schone handdoek en laat minstens 15 min rusten.

  2. Rol het deeg tot een worst en snij in 8 porties. Vorm daarvan vervolgens ronde platte broden van 2 à 3 mm dik. Leg ze op een bakplaat en bak ze 2 min in de voorverwarmde oven op 180°C. Hou ze warm onder een handdoek.

  3. Maak de dip: snipper de bieslook, het basilicum en de oregano fijn. Pel en pers de knoflook. Meng alle kruiden en de knoflook met de ricotta. Rasp de zeste van de citroen en schep onder de dip. Kruid nog met zout en peper en serveer bij de piadine.

    TIP Ravioli kun je ook frituren en opdienen met een heerlijke tomatensaus.

TIP Gebruik zelfrijzende bloem voor ultralichte piadine.

4 personen = 8 à 10 stuks

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 368 kcal
Vetten 15 g
koolhydraten 40 g
waarvan suikers 3,8 g
vezels 2,1 g
Eiwitten 19 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Bloem 125 g
  • Zeezout 0.50 tl
  • Water 75 ml
  • Olijfolie 0.50 el

Voor de dip

  • Bieslook 10 g
  • Basilicum 10 g
  • Verse oregano 1 el
  • Teentje knoflook 0.50
  • Tijmblaadjes 1 el
  • Ricotta 250 g
  • Citroen 0.50
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Bloem 125 g
  • Zeezout 0.50 tl
  • Water 75 ml
  • Olijfolie 0.50 el

Voor de dip

  • Bieslook 10 g
  • Basilicum 10 g
  • Verse oregano 1 el
  • Teentje knoflook 0.50
  • Tijmblaadjes 1 el
  • Ricotta 250 g
  • Citroen 0.50
  • Zout
  • Versgemalen peper