Romeinse salade en vinaigrette met kerstomaten en ansjovis | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Romeinse salade en vinaigrette met kerstomaten en ansjovis

Romeinse salade en vinaigrette met kerstomaten en ansjovis

Voorbereiding 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Maak eerst de vinaigrette: scheur de basilicumblaadjes klein. Klop de mayonaise met het citroensap, de roomkaas, de mosterd, 4 el olijfolie en de honing tot een glad mengsel. Voeg het basilicum, de knoflook, de sjalot en de ansjovisfilets toe. Kruid met peper en mix.

  2. Was de sla en maak de blaadjes los. Snij de kerstomaten in tweeën. Was de komkommers en snij ze in kleine blokjes. Meng al deze ingrediënten.

  3. Verdeel de olijven en de parmezaanschilfers over de salade en besprenkel met de vinaigrette.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 592 kcal
Vetten 53 g
koolhydraten 6,6 g
waarvan suikers 6,5 g
vezels 3,1 g
Eiwitten 22 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Baadjes basilicum 8
  • Mayonaise met citroen 6 el
  • Citroensap 1 el
  • Roomkaas 4 el
  • Dijonmosterd 0.5 tl
  • Olijfolie 4 el
  • Honing 1 tl
  • Teentje knoflook 1
  • Sjalot, fijngesnipperd 1
  • Ansjovisfilets, fijngehakt 8
  • Little Gem 3
  • Kerstomaten 80 g
  • Komkommer 1
  • Kalamata olijven 80 g
  • Parmezaanschilfers 80 g
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Baadjes basilicum 8
  • Mayonaise met citroen 6 el
  • Citroensap 1 el
  • Roomkaas 4 el
  • Dijonmosterd 0.5 tl
  • Olijfolie 4 el
  • Honing 1 tl
  • Teentje knoflook 1
  • Sjalot, fijngesnipperd 1
  • Ansjovisfilets, fijngehakt 8
  • Little Gem 3
  • Kerstomaten 80 g
  • Komkommer 1
  • Kalamata olijven 80 g
  • Parmezaanschilfers 80 g
  • Zout
  • Peper