Aspergetaart | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Aspergetaart

Voorbereiding 15 min.
Kook 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Splits de eieren. Meng de eidooiers met de ricotta. Hak de kruiden (behalve de waterkers) fijn. Meng samen met de waterkers en de Parmezaan door de ricotta. Kruid met zout en peper.

  2. Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel ze voorzichtig onder het ricottamengsel. Was de asperges, snij de harde onderkant weg, schil ze indien nodig en kook ze in ongeveer 5 min beetgaar in een grote pan gezouten water. Giet ze af en snij de helft ervan in kleine blokjes.

  3. Schep de helft van het ricottamengsel in een springvorm, verdeel er de blokjes asperge over en voeg de posteleinblaadjes toe (hou er een beetje apart). Bedek met de rest van het ricottamengsel en bak in de oven, tot de taart mooi goudbruin kleurt. Haal hem uit de vorm en dien lauw of koud op, afgewerkt met blaadjes postelein en de hele asperges.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 132 kcal
Vetten 9 g
koolhydraten 2.5 g
waarvan suikers 1.9 g
vezels 0.9 g
Eiwitten 11 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Grote eieren 1.5
  • Ricotta 375
  • Bosje basilicum 0.5
  • Bosje oregano 0.5
  • Bieslook 20 g
  • Schaaltjes waterkers 1
  • Parmezaan geraspt 75 g
  • Groene asperges 0.5
  • Postelein 75 g
  • Zout, versgemalen peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Grote eieren 1.5
  • Ricotta 375
  • Bosje basilicum 0.5
  • Bosje oregano 0.5
  • Bieslook 20 g
  • Schaaltjes waterkers 1
  • Parmezaan geraspt 75 g
  • Groene asperges 0.5
  • Postelein 75 g
  • Zout, versgemalen peper