Geroosterde kwartels met venkel en sinaasappel | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Geroosterde kwartels met venkel en sinaasappel

Geroosterde kwartels met venkel en sinaasappel

Voorbereiding 10 min.
Kook 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade en borstel er de kwartels mee in. Dek af en zet minstens 1 u in de koelkast (maar liever een hele nacht).

  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Schik de kwartels in een ovenschaal en leg er de venkel en de plakken sinaasappel rond en tussen. Bestrooi met de tijm, de venkelzaadjes, zout en peper, sprenkel er de rest van de marinade over en rooster 40 à 45 min in de oven.

  3. Leg de kwartels op een warme serveerschaal en laat 10 min rusten voor je ze aansnijdt. Giet intussen het bakvocht in een pannetje, schraap er de aanbaksels uit de ovenschaal bij en klop er de koude boter door. Dien de kwartels en groente op met jonge krielaardappelen of met wilde rijst.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 161 kcal
Vetten 9.4 g
koolhydraten 8.6 g
waarvan suikers 8.4 g
vezels 1.9 g
Eiwitten 6.6 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Kwartels van elk 500 g 2
  • kleine venkelknollen, in grove stukken 1
  • Sinaasappelen in plakken 1.5
  • Takjes verse tijm
  • Venkelzaadjes 1.5 tl
  • Koude boter 25 g

Voor de marinade

  • Pernod 35 ml
  • Olijfolie 2 el
  • Sinaasappelsap 1.5 el
  • Citroensap 1.5 el
  • Mosterd 1 el
  • Bruine suiker 1.5 el
  • Zout 1 tl
  • Zwarte peper 0.5 tl
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Kwartels van elk 500 g 2
  • kleine venkelknollen, in grove stukken 1
  • Sinaasappelen in plakken 1.5
  • Takjes verse tijm
  • Venkelzaadjes 1.5 tl
  • Koude boter 25 g

Voor de marinade

  • Pernod 35 ml
  • Olijfolie 2 el
  • Sinaasappelsap 1.5 el
  • Citroensap 1.5 el
  • Mosterd 1 el
  • Bruine suiker 1.5 el
  • Zout 1 tl
  • Zwarte peper 0.5 tl