Voor de stoemp: was en snipper de prei en bak hem krokant in hete olijfolie. Zet opzij. Schil en was de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en stamp ze tot puree met de boter, de room en de mosterd. Kruid met zout en peper, strooi er de gebakken prei over en hou de stoemp warm.
Kruid de kabeljauwfilets met zout en peper. Rol ze door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Verhit de boter met de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Bak de visfilets aan beide kanten goudbruin en hou ze warm.
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in een kookpan en voeg de azijn toe. Zet het vuur lager tot het nog net suddert. Breek elk ei apart in een kopje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat heel voorzichtig één voor één de eieren erin glijden. Laat ze 2 min koken en schep ze met een schuimspaan uit het water. Verdeel de stoemp over de borden, leg er een kabeljauwfilet op en werk af met 1 gepocheerd ei.
We noemen een visbereiding 'Meunière' als de vis voor het bakken (in boter) in bloem gewenteld wordt.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
129 kcal
Vetten
6.2 g
koolhydraten
9.6 g
waarvan suikers
1.2 g
vezels
1.1 g
Eiwitten
8.3 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.