Spoel de quinoa en kook ze gaar in water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de minikomkommers en de Chioggia bieten in heel dunne plakjes. Spoel de sla en dep hem goed droog.
Giet 2 l lauw water in een grote mengkom. Dompel er elk rijstvel 10 seconden in, laat uitlekken en leg op een schone handdoek. Leg op elk vel 2 plakjes biet en 1 blad sla. Voeg een beetje quinoa, een paar plakjes komkommer, een plukje koriander, een paar blaadjes munt en wat groentekiemen toe.
Vouw de boven- en onderrand van het rijstvel over de vulling, vouw dan de zijranden naar binnen en rol het geheel strak op. Leg de rolletjes een beetje uit elkaar op een schotel (ze mogen elkaar niet raken, om kleven te vermijden). Bedek met een vochtige handdoek en zet tot het opdienen in de koelkast.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
155 g
Vetten
3.8 g
koolhydraten
22 g
waarvan suikers
2.8 g
vezels
4.2 g
Eiwitten
5.5 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.