Schep de yoghurt in een hittebestendige schaal en verwarm au bain-marie.
Leg alle droge specerijen (venkel, komijn, koriander, chilivlokken, sesam en maanzaad) in een pan, rooster ze kort op een matig vuur en zet daarna het vuur uit. Voeg de boter toe, laat ze smelten en kruid dan met het grof zeezout.
Bak de focaccia’s af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de komkommer met de mandoline in lange linten. Schil de asperges en blancheer ze kort in kokend water met een snuifje zout. Dien de focaccia’s op met de lauwe yoghurt, de hardgekookte eieren, de asperges en de komkommerlinten. Werk af met de specerijenboter.
Ook heerlijk met gepocheerde of zachtgekookte eieren.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
130 kcal
Vetten
6.3 g
koolhydraten
13 g
waarvan suikers
1.9 g
vezels
1.1 g
Eiwitten
4.9 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.