Verwarm de oven voor op 100°C à 110°C. Meng het zeezout, de suiker en het soda bicarbonaat. Verwarm twee derde van de olijfolie met de peperkorrels in een pannetje. Schep geregeld om en laat de peper ongeveer 8 min trekken in de olie. Giet de olie door een fijne zeef. Meng de peper met de rest van de olijfolie, de zeste van de sinaasappel en de muskaatnoot. Strooi het zoutmengsel over de rosbief, smeer er dan het pepermengsel over en zet 90 min tot 2 u in de oven. De temperatuur binnenin het vlees moet 60°C zijn. Houd het vlees warm.
Verhoog de oventemperatuur tot 180°C. Was de aardappelen, kruid ze met olijfolie, zout en peper en rooster ze 25 min in de oven. Was de radijzen en snijd ze in twee. Kruid ze met olijfolie, zout en peper en rooster ze 15 min in de oven.
Meng alle ingrediënten voor de mierikswortelsaus. Dien het vlees op met de aardappelen, de radijzen en de mierikswortelsaus en bestrooi alles met grof zeezout.
Voeg jonge sla toe voor extra veel groenten!
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
143 kcal
Vetten
8.6 g
koolhydraten
7.2 g
waarvan suikers
1.6 g
vezels
0.6 g
Eiwitten
9.2 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.