Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Rosbief in een pittig korstje met mierikswortel en gegrilde radijzen

Rosbief in een pittig korstje met mierikswortel en gegrilde radijzen

Voorbereiding 15 min.
Kook 120 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 120 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 100°C à 110°C. Meng het zeezout, de suiker en het soda bicarbonaat. Verwarm twee derde van de olijfolie met de peperkorrels in een pannetje. Schep geregeld om en laat de peper ongeveer 8 min trekken in de olie. Giet de olie door een fijne zeef. Meng de peper met de rest van de olijfolie, de zeste van de sinaasappel en de muskaatnoot. Strooi het zoutmengsel over de rosbief, smeer er dan het pepermengsel over en zet 90 min tot 2 u in de oven. De temperatuur binnenin het vlees moet 60°C zijn. Houd het vlees warm.

  2. Verhoog de oventemperatuur tot 180°C. Was de aardappelen, kruid ze met olijfolie, zout en peper en rooster ze 25 min in de oven. Was de radijzen en snijd ze in twee. Kruid ze met olijfolie, zout en peper en rooster ze 15 min in de oven.

  3. Meng alle ingrediënten voor de mierikswortelsaus. Dien het vlees op met de aardappelen, de radijzen en de mierikswortelsaus en bestrooi alles met grof zeezout.

    Voeg jonge sla toe voor extra veel groenten!
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 143 kcal
Vetten 8.6 g
koolhydraten 7.2 g
waarvan suikers 1.6 g
vezels 0.6 g
Eiwitten 9.2 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Zeezout 1 el
  • Suiker 3/4 tl
  • Soda bicarbonaat 0.50 snuifje
  • Olijfolie 4.5 el
  • Peper korrels (gemalen) 50 g
  • Sinaasappel 0.50 el
  • Nootmuskaat 0.50 tl
  • Rosbief in één stuk 400 g
  • Krielaardappelen 400 g
  • Radijzen 1 bosje
  • Keukenzout
  • Peper

Voor de mierikswortelsaus

  • Mierikswortel 1 el
  • Mosterd 0.5 tl
  • Witte wijnazijn 0.5 el
  • Zure room 100 ml
  • Honing 0.5 tl
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Zeezout 1 el
  • Suiker 3/4 tl
  • Soda bicarbonaat 0.50 snuifje
  • Olijfolie 4.5 el
  • Peper korrels (gemalen) 50 g
  • Sinaasappel 0.50 el
  • Nootmuskaat 0.50 tl
  • Rosbief in één stuk 400 g
  • Krielaardappelen 400 g
  • Radijzen 1 bosje
  • Keukenzout
  • Peper

Voor de mierikswortelsaus

  • Mierikswortel 1 el
  • Mosterd 0.5 tl
  • Witte wijnazijn 0.5 el
  • Zure room 100 ml
  • Honing 0.5 tl