-
Verwarm de ovengrill voor. Schil de asperges en snij de uiteindes weg die te houtig of vezelig zijn. Schik ze in een ovenschaal, strooi er de gesnipperde sjalot over en besprenkel met 1 el olijfolie. Kruid met (weinig) zout en peper en zet 6 min onder de grill.
-
Meng in een schaaltje het paneermeel met de parmezaan en 1 el olijfolie.
-
Bedek de asperges met de sneden Parmaham en verdeel er de mascarpone over. Kruid met nootmuskaat en bedek met het paneermengsel en de schijfjes citroen. Zet opnieuw onder de grill en laat nog 2 à 4 min kleuren. Strooi er de peterselie over en serveer.
À point gekookt
De simpelste manier is asperges koken op z'n Engels: in hun bussel, rechtop in gezouten water, met de punten net boven het water. Om te checken hoe gaar ze al zijn, prik je met een mes in de punten. Voelt dat zacht? Klaar! Afhankelijk van de soort en de dikte reken je 12 à 20 min.
Wist je dit?
De asperge behoort tot de leliefamilie, net als knoflook, ui en prei. Hoe dikker de asperges, hoe zachter ze zijn.