Blancheer de erwten een paar seconden in kokend water en laat ze meteen schrikken onder koud water. Snij met de mandoline de radijzen, de rode ui en de komkommers in dunne schijfjes. Meng ze met de erwten en de rucola.
Maak nu de muntdressing: klop de olijfolie op met de mosterd, de honing en het citroensap. Hak de muntblaadjes fijn en roer ze door de dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de ovengrill voor op 200°C. Snij het stokbrood in de lengte in dunne sneden. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Leg ze op een rooster en gril ze goudgeel onder de ovengrill. Verdeel de groenten en de burrata over de borden. Strooi er muntblaadjes over, nappeer met de dressing en serveer met een lauwe bruschetta.
Te scherp van smaak?Als je niet dol bent op die pikante smaak, snij de radijzen dan eerst in schijfjes en laat ze een paar minuten trekken in gezouten water.
Wist je dit?De jonge steeltjes en blaadjes van radijzen zijn perfect eetbaar. Stoom ze gaar en verwerk ze zoals spinazie. Ook lekker in soep, en zelfs in pesto.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Vetten
70 g
koolhydraten
67 g
waarvan suikers
24 g
vezels
8.4 g
Eiwitten
24 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.