Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de rijst gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Snij de hoedjes van de tomaten en lepel er het vruchtvlees uit. Hou het vruchtvlees bij en kruid de binnenkant van de tomaten met peper en zout. Laat de tomaten met de opening naar beneden op een bord uitlekken.
Verhit wat olijfolie in een pan en stoof de ui en knoflook 1 min. Voeg het gehakt toe en roerbak 2 min. Voeg het tomatenconcentraat en het vruchtvlees toe. Breng goed op smaak met peper en zout. Bak verder tot het gehakt net gaar is. Voeg de basilicumblaadjes, pijnboompitten en uitgelekte rijst toe.
Vul de tomaten met het gehaktmengsel. Schuif 15 min in de hete oven en serveer onmiddellijk.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
580 kcal
Vetten
20 g
koolhydraten
49 g
waarvan suikers
8,8 g
vezels
12 g
Eiwitten
42 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.