Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de zoete aardappelfrietjes met olijfolie, peper en zout en spreid uit over een met bakpapier beklede ovenplaat. Schuif in de hete oven en bak in ongeveer 20 tot 25 min goudbruin.
Snij de zalm in blokjes van ongeveer 2 cm. Snij de paprika’s en rode ui in even grote vierkanten en prik alles op spiesjes. Bestrijk met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de spiesjes gaar in een hete grillpan of op de plancha.
Meng 2 el olijfolie met het citroensap, paprikapoeder en de peterselie en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de spiesjes met deze kruidensalsa en serveer met de zoete aardappelfrietjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
590 kcal
Vetten
33 g
koolhydraten
43 g
waarvan suikers
20 g
vezels
12 g
Eiwitten
24 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.
Ingrediënten voor:
4Personen
Zoete aardappelen, geschild en in frietjes gesneden400
g
Olijfolie
Zalmfilet200
g
Rode paprika’s1
Groene paprika’s1
Gele paprika’s1
Rode ui0.5
Citroensap0.5
el
Paprikapoeder0.5
tl
Platte peterselie, fijngehakt5
g
Zout
Peper
Ingrediënten voor:
4Personen
Zoete aardappelen, geschild en in frietjes gesneden400
g