Verwarm de oven voor op 170°C. Fruit de sjalotten en de knoflook in een braadpan met 2 el olijfolie. Voeg er de pijnboompitten, de spinazie en 2 el citroentijmblaadjes aan toe en roer tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.
Verwarm 2 el olijfolie in een ovenschaal. Halveer het gebraad in de lengte, zonder volledig door te snijden, leg het open en verdeel de vulling van spinazie en pijnboompitten over de binnenkant. Rol het gebraad op, stop er nog enkele takjes citroentijm bij en bind alles vast. Kruid met peper en zout en leg het gebraad in de voorverwarmde schaal. Giet er de witte wijn bij en bak het vlees 80 min in de oven. Bedruip regelmatig met het braadvocht.
Maak de tonnato saus. Mix met een staafmixer de rilette van tonijn met de mayonaise en enkele lepels braadvocht. Kruid met peper en zout. Snij met een mandoline de radijzen in dunne plakjes. Meng de radijzen, de kappertjes en de rucola door de saus en serveer bij het gebraad.
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.