-
Verwarm de oven voor op 150°C. Week de morieljes in een kom met warm water. Haal de stukjes kip door een mengsel van de bloem, peper en zout. Smelt de helft van de boter in een steelpan en bak de stukjes kip aan alle kanten goudbruin. Leg de kip met de velkant naar onder in een ovenbestendige stoofpot, dek af en bak 45 min in de oven.
-
Haal de kip uit de stoofpot en hou het vlees warm. Giet de ‘vin jaune’ in de stoofpot, zet op een hoog vuur en laat 3 min koken. Voeg er de room en het sap van de morieljes aan toe, zet het vuur wat zachter en laat het inkoken. Leg de stukken kip opnieuw in de stoofpot en voeg ook de morieljes toe. Kruid bij indien nodig.
-
Bak de aardappelen goudbruin in een pan met wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Smelt de rest van de boter in een kookpot, en bak de radijzen 3 min. Blus ze daarna met de witte wijn. Breng verder op smaak met peper en zout. Serveer de kip met de saus, radijsjes en gebakken aardappelen.
Wist je dit?
Wist je dat het seizoen van verse morieljes in mei en juni valt? De rest van het jaar kan je ze gedroogd verkrijgen.
Pikant!
De pittige smaak van radijs varieert per soort, maar hangt ook af van de grond waarin hij gekweekt is. De langwerpige witte en rode radijsjes zijn vaak het zoetst. Witte radijzen hebben de sterkste smaak. In Beierse brouwerijen worden ze aangeboden om de dorst te stimuleren.