Laat de oven voorverwarmen op 180°C. Pel de ui en het teentje knoflook en hak ze grof. Verwijder de schil en de zaadlijsten van de paprika en snij hem in blokjes. Emondeer de tomaten en snij ze in blokjes. Snij de chilipepers overlangs door, haal de zaadjes eruit en snij ze fijn. Snij de komkommer in blokjes.
Giet al deze ingrediënten in de kom van een keukenrobot. Voeg er olijfolie, de azijn en de geconcentreerde tomatenpuree aan toe. Meng alles tot een glad mengsel. Breng de gazpacho op smaak met zout en peper, naar eigen smaak.
Halveer de schelvishaasjes, leg ze in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Laat de vis 10 min garen in de oven. Om te serveren: leg een stukje schelvis in een diep bord. Lepel er de gazpacho rond. Werk af met een blaadje bladpeterselie en een schijfje limoen.
Hoe emondeer je tomaten?Verwijder het steeltje. Maak met een mes een insnijding in de schil van de tomaat. Leg de tomaten gedurende 30 seconden in kokend water. Leg de tomaten vervolgens in een kom gevuld met koud water en ijsblokjes. Verwijder de schil.
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.